Kulturarvåret 2018: Bestill gratis plakatutstilling og logo

Publisert: 01.02.2018 av Kulturvernforbundet
  • Skriv ut

I anledning Det europeiske kulturarvåret 2018 har Nasjonalbiblioteket, Riksantikvaren, Kulturrådet, Arkivverket og Kulturvernforbundet gått sammen om å lage en plakatserie. Serien består av fem plakater i formatet 70 x 100 cm og kan bestilles her

Kulturarv har blitt til, og blir fremdeles til, i møte med andre kulturer, og slagordet for markeringen i Norge er «Typisk norsk – ikke bare norsk».

Alle lokale lag innenfor kulturvernfeltet kan nå bestille denne plakatutstillingen helt gratis. Har ditt lokallag et egnet lokale eller har dere et arrangement hvor temaet for kulturarvåret kan passe inn? Planlegger dere å arrangere et kulturminnedagsarrangement i år? Bestill plakatutstillingen allerede i dag!

Med plakatutstillingen ønsker vi å vise eksempler på hva mange oppfatter som typisk norsk, men som har innflytelse fra andre land – under slagordet ”Typisk norsk – ikke bare norsk.

Hvorfor har vi en løve i riksvåpenet? Er alt ved bunaden norsk? Hvilke ingredienser i risengrynsgrøt er norske? Vet du svarene?

Bestill plakatutstillingen helt gratis her!

Det europeiske kulturarvåret 2018 i Norge er organisert som et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalbiblioteket, Riksantikvaren, Kulturvernforbundet, Kulturrådet og Arkivverket.

 

Logo til det europeiske kulturarvåret

Vi ønsker at flest mulig skal benytte seg av logoen til det europeiske kulturarvåret. Prosjekter og arrangementer tilknyttet det europeiske kulturarvåret 2018 kan etter henvendelse til den nasjonale koordinator få tillatelse til å bruke logoen. Den nasjonale koordinatoren i Norge er Arkivverket.

 

Bestill logo her

Husk også å følge det europeiske kulturarvåret på Facebook og Instagram