Norsk Kulturarvs Olavsrosa tildelt Aur prestegård

Publisert: 22.05.2017 av Kulturvernforbundet
  • Skriv ut

Norsk Kulturarv delte lørdag ut Olavsrosa til Aur prestegård i Aurskog. Samtidig ble det feiret 50-årsjubileum for Skauen husflidslag

I øsende regn startet arrangementet med bunadsparade i regi av Skauen Husflidslag som fyller 50 år i år og som la noen av sitt jubileumsprogram til denne dagen. Mye folk hadde møtt fram til et innholdsrikt program. Først ute var en presentasjon av Romeriksbunaden, fra de første modellene og deretter alle variantene som kom til etter hvert, kunnskapsrikt presentert av Aud Berit Johansen fra Nes Husflidslag.

Så ble det taler og hilsener på rad og rekke ved styreleder for Stiftelsen Aur Prestegård, Helge Snilsberg, leder av Skauen Husflidslag Marit Reisjaa Karlsen, direktør i Norges Husflidslag Marit Jacobsen, husflidskonsulent i Akershus Anne Guri Gunnerød, leder av Aurskog Historielag Brita Rannei Toverud, direktør i Norsk Kulturarv Erik Lillebråten og ordfører i Aurskog Høland kommune Roger Evjen. Hyggelige musikalske innslag  med trekkspill og med en smakebit fra konserten som skulle arrangeres på låven sammen kveld.

Styreleder i Stiftelsen Direktør i Norsk Kulturarv, Erik Lillebråthen og ordfører i Aurskog kommune, Roger Evjen omkranset av medlemmer i Skauen Husflidslag ikledd Skauenkofta.

Til avslutning en stor overraskelse fra husflidslaget: to damer trådde fram på scenen med nydesignede kofter. Skauenkofta var dermed lansert. Den henter sin inspirasjon fra Mangen kapell. Det var på Mangen husflidslaget så dagens lys for 50 år siden, den 23. mai 1967. Og som om dette ikke var nok, ble det åpnet en utstilling med flotte  kursarbeider gjennom 50 år. En utstilling som blir stående hele sommeren.

Bak Stiftelsen Aur prestegård finner vi Skauen Husflidslag, Aurskog Historielag, Aurskog Menighetsråd og Aurskog-Høland Kunstforening.

Kvalitetsmerket Olavsrosa «blir tildelt opplevingar av særleg høg standard, med omsyn både til kulturhistorie og formidling»