Velkommen til Kulturminnedagene 2017!

Publisert: 08.09.2017 av Kulturvernforbundet
  • Skriv ut

Denne helgen starter årets Kulturminnedager «Kulturminner i samfunnets tjeneste». Lokale arrangører over hele landet har brukt mange måneder på å forberede sine arrangement hvor kulturminner blir løftet frem og tilgjengeliggjort for publikum. I år fokuseres det spesielt på hvilken betydning kulturminnene rundt oss har hatt på samfunnsutviklingen.

Fotot: Egil Sandal

I perioden 9.- 17. september kan publikum oppleve over 250 kulturminnedagsarrangementer fra sør til nord. Lokale lag og foreninger, museer og kommuner står bak alle de flotte arrangementene og bredden på innholdet er formidabelt. Over det ganske land kan man oppleve historiske omvisninger, foredrag, åpne hus, håndverksdemonstrasjoner, utstillinger, konserter, teaterforestillinger, familiedager etc.

 

Finn arrangement i nærhet av deg her!

Kulturminnedagene i Norge er en del av De europeiske kulturminnedagene (European Heritage Days) som til sammen utgjør ca 70 000 arrangement med nærmere 20 millioner deltagere over hele Europa. Dette gjør Kulturminnedagene til en av verdens største kulturtilstelninger.

Målet med Kulturminnedagene er å øke bevisstheten og forståelsen av vår felles historie og kulturarv. Mange av arrangementene er spesielt rettet mot barn og unge, og kulturminnedagene er et fantastisk møtested mellom generasjonene. Kunnskap, tradisjon og historie bringes videre og viser vei fremover.

Kulturminnedager i Skedsmo 2016.

Styret i Kulturvernforbundet har i forkant av årets kulturminnedager nominert fem lokale arrangører til den gjeve Kulturminnedagsprisen på kr. 30 000,-. Prisen vil bli delt ut til en av de nominerte under årets kulturminnedager.

Les mer om de nominerte her!