Vinner av Kulturminnedagsprisen 2014

Publisert: 08.09.2014 av Kulturvernforbundet
  • Skriv ut

Salangen Historielag får Kulturminnedagsprisen 2014

eliseus

Foto:Wenche Lise Kanstad, Salangen Nyheter

Vi har valgt å tildele prisen til Salangen historielag på grunn av deres sterke engasjement for Kulturminnedagene over flere år. Salangen har ikke bare et spennende program i år, men de har vært med på Kulturminnedagene helt siden oppstarten i 1993. Hvert år har de anstrengt seg for å sette sammen et variert og rikholdig program som er tett knyttet til årets tema, og de har også samarbeidet tett med Sør-Troms museums og Salangen kommunes kulturkontor og andre aktører. Kulturvernforbundets styre mener at historielaget har klart å fange selve essensen i hva Kulturminnedagene handler om.

Utstilling, Prøysen, sang og musikk, og foredrag om «Nød og Død» og Eidsvollgrunnloven sett i et Nordnorsk perspektiv, er alt en del av Salangen Historielag sitt program for Kulturminnedagene 2014.

Med varierte program og sin iherdig innsats for å markedsføre Kulturminnedagene mener vi Salangen historielag klarer å nå ut til mange og skape interesse for stadig nye deler av kulturarven i Salangen og Norge. Historielaget feirer også sitt 30-års jubileum i år.

Vi gratulerer med tildelingen og ser fram til å overrekke prisen på Regionmuseet i Salangen søndag 14. september!