2018 ble et rekordår for Kulturminnedagene

Rekordmange var med på å feire vår mangfoldige kulturarv i 2018. Kulturminnedagenes 25-årsjubileum og det europeiske kulturarvåret ble markert med 330 arrangement i Norge.

14.02.2019

I 2018 ble det arrangert rekordmange kulturminnedagsarrangement i Norge. 330 arrangement var med på å sette søkelyset på hva som definerer den norske kulturarven gjennom temaet for kulturminnedagene og kulturarvåret 2018 «Typisk norsk – ikke bare norsk». Her fikk arrangørene muligheten til å formidle hva som er norsk og hvordan lokalsamfunnet har påvirket og blitt påvirket i møte med verden, folk og andre kulturer. Her ble man invitert til å forme et kulturminnedagsprogram rundt for eksempel handel, matkultur, identitet, samferdsel og tradisjonshåndverk. Kulturminnedager inngikk som en del av Kulturarvåret 2018 – et europeisk initiativ fra Europarådet og EU. Formålet med Kulturarvåret var å feire den mangfoldige europeiske kulturarven, vise at kulturen ikke er statisk og at vi deler en felles historie og identitet.

Det er en generell økning i antall arrangement, så vi er spente på å se hvor mange som blir med på arrangere kulturminnedagene 2019, med tema «Fremtidens kulturarv».

For mer informasjon om Kulturminnedagene 2018 kan du lese rapporten her.