world wide bread

maleri av syriske kvinner, malt av Francois Marie Rosset i 1790. Arkiv: wikimedia

wikimedia

Arrangør: Helgeland Museum, Folkeakademiet, Nesna voksensopplæring

Sted: museet

Tid: 6.-11. september

Universelt utformet: Nei

World wide bread – et prosjekt om brød og kultur

Over store deler av verden spises brød. Det er bakt av mel fra korn, men kornsorter, andre ingredienser, fremgangsmåte, tilbehør m.m. varierer over et vidt spenn. Likevel finner vi mange fellestrekk mellom brød fra ulike kulturer, regioner, steder, land og nasjoner. Noen nasjoner, bygder og familier eller personer har sine spesialiteter. Andre brødsorter lages likt over store deler av verden. På Nesna bor folk fra minst 20 ulike nasjoner. I forbindelse med kulturminnedagene i uke 36 baker vi på åtte kurs forskjellig brød på museet på Nesna. Alle de 10 kursholderne er bosatt her. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Folkeakademiet Nesna og kommunens voksenopplæring. Det er støttet økonomisk av Kulturvernforbundet. Kursene er gratis, men påmelding til tlf. 95472260 anbefales siden antall plasser er begrenset. Lørdag 11. september kl. 11-14 har vi åpent, og serverer smaksprøver på alle brødene.

  1. september kl. 11-14. Sudansk brød. Kursholdere: Kaltoum Hamid og Ahmed Abkat. kl. 18-21. Norsk flatbrød. Kurholder: Rigmor Rist.
  2. september kl. 11-14. Etiopisk dabo. Kursholder: Zira Omer. kl. 17-18.30. Marokkansk brød. Kursholder: Saida Elghami. kl. 19-21.00. Kurdisk nan. Kursholder: Shadi Zadeh.
  3. september kl. 17.00-19.00. Filippinsk pandesal. Kursholdere: Liza Olsen og Febilyn Holmen. 10. september kl. 11-14. Mashrouh, syrisk brød. Kursholdere: Seleva Seresy og Ebrahem Alkatib. kl. 17-20. Cozunak, bulgarsk påskebrød. Kursholder: Marieta Ivanova.