Vestland kulturvernnettverk

Sammen styrker vi kulturvernet i Vestland!

VERN I VEST: Over 250 lag og foreninger skaper møteplasser for kulturvern i Vestland fylke. Entusiaster drifter båter, skaper husflid, restaurerer hus, skriver lokale årbøker, samler minner, bidrar til arkeologiske funn, tilbereder mat og mye mer. Alle har rett til å selv definere og verne kulturarven som ligger i hjertet. Frivillighet er styrken til kulturvernet.

BLI MED INN I NETTVERKET  – KLIKK HER

SAMARBEID: I nettverket skal vi hjelpe hverandre. Når vi deler ideer, kompetanse og gir råd får vi fram beste praksis. Vi blir kreative, engasjerer flere medlemmer og skaper mer kulturarv når vi heier på hverandre! 

FOR ALLE: Samtlige organisasjoner for kulturvern er hjertelig velkommen inn i Vestland Kulturvernnettverk. Vi ønsker alle nivå som medlemmer: lokallag, regionlag og fylkeslag. Nettverket er organisert av Kulturvernforbundet sentralt, men lagene trenger ikke være «under parasollen» til Kulturvernforbundet.

SE HVA SOM SKJER – KLIKK HER

FELLES STEMME: Gjennom Vestland Kulturvernnettverk kan vi danne et felles bindeledd til offentlig kulturvern. Nettverket gir en stemme inn mot kommuner, fylkeskommuner, museer, arkiv og reiseliv. Sammen kan vi søke tilskudd i regionale og nasjonale ordninger til formidling, arrangement og kurs. Vestland fylke og Riksantikvaren støtter prosjektet.

Søk i kartet for å finne dine venner i kulturvernet i Vestland!

 

Informasjonen bygger pÃ¥ Frivilligregisteret, oversikter fra kommunene og andre oppføringer for lag og organisasjoner. Opplysningene er kun synlige pÃ¥ dette kartet – her pÃ¥ hjemmesiden.

 

SEKRETARIAT: Kulturvernforbundet har ansatt en regional koordinator for Vestland som skal lede prosjekter, skrive søknader, jobbe politisk og arrangere seminarer og konferanser. Organisasjonsnummer for Vestland Kulturvernnettverk er 833773372.

Lyst til å vite mer eller fortelle om ønsker og ideer? Ta kontakt!

Inger Christine Ã…rstad
mob: 92256277
epost: vestland@kulturvern.no

 

ÅRSMØTET 27. OKTOBER 2024: Vestland Kulturvernnettverk ble stiftet 15. mai 2024 og skal være en demokratisk organisasjon med et valgt styre av representanter fra frivilligheten og med årsmøte som høyeste organ. Det første årsmøtet holdes søndag 27. oktober 2024 kl.12.00 på Bergen sjøfartsmuseum.  Alle lag som er medlemmer får en stemme på møtet. (Møtet er lagt til helga for Bergen Historiske festival. Vi lager felles middag på Corerteateret lørdag kveld, sammen med festivalen. Se programmet her. )

INTERIMSTYRE: Før årsmøtet styres nettverket av et interimstyre. På årsmøtet legger interimstyret fram vedtekter. Det nye styre skal utforme en plan for å skape møteplasser, aktiviteter og arrangementer for de lokale lagene.

Marianne L. Nielsen
(Fortidsminneforeningen Ã…rstad lokallag)

Egil Sunde
(Bergen nasjonale veteranskipshavn)

Thomas Due Sivertsen
(Bergen kystlag)

Klaus Dieter Edler
(Gloføykje metallsøkerforening)

Astrid Larsen
(Norsk fyrforening)

 

STØTTE: Takk til Vestland fylkeskommune for tilskudd  fra  støtteordningen «Kulturelt utviklingsprogram». Vestland kulturvernnettverk har også fått støtte fra Riksantikvaren.