Aero Filmfestival

Foto: Studio Alma

Arrangør: Foreningen for filmfestival på Kjeller flyplass, Lillestrøm Filmklubb, Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, Pakistansk Kulturforening Skedsmo

Sted: Ute mellom hangarene og i filmhangaren

Tid: 11. sept. 12:00 - 23:00

Universelt utformet: Nei

Kom til Kjeller flyplass og få deg en reise i både tid og rom! Lørdag 11.september blir det filmvisninger og aktivitetsdag for store og små. Vi får dragemesteren Ajaz Ul Haq på besøk. Han holder workshop om den urgamle tradisjonen og skal utføre et dragestunt med 100 drager i luften på en gang! Er du heldig kan du bli neste rekordholder i papirflykonkurransen. Kanskje stikker du av med en av de gjeve premiene, deriblant flytur i veteranfly?

Med mat fra andre verdensdeler og film fra både fjern og nær vist i vår filmhangar, får du mettet i hvert fall litt av reiselysten din på Aero Filmfestival!

For mer informasjon sjekk www.aerofilmfest.no og følg oss på facebook, instagram eller tiktok!

I år har vi fokus på reise og levende arv.

Filmene relatert til reise spenner vidt og bredt. Her kan du få et interessant innblikk i Indias kultur og samfunn, hvordan reiser binder samfunn sammen og hvordan flyet har blitt brukt som et verktøy for å nå ukjente steder. Du kan se hvordan flypionerene konkurrerte og dilemmaet man står over når man vinner en enveisbillett til Mars. Barna kan oppleve en spenstig reise rundt jorda basert på Jules Vernes klassiker «Jorda rundt på 80 dager«.

Mission Aviation Fellowship kommer også en tur for å fortelle om hverdagen som bushpilot.

Med reise både kulinarisk, på lerret og aktivt får du en komplett kulturell reise hos oss!

Hvordan kan vi formidle vår kulturelle arv på en effektiv og god måte? På Kjeller Flyplass drives det aktivt arbeid fra et titalls ulike foreninger som spesialiserer seg på hver sin nisje. Noen av dem vil komme og fortelle om arbeidet deres for å formidle en levende kulturarv.

I tillegg til presentasjonene viser vi blant annet dokumentaren «The ghosts of Biggen Hill». En poetisk dokumentar der veteraner forteller sine minner fra 2.verdenskrig og filmen viser stedet i samtidens 90-tall, da riving og utbygging stod på agendaen på Biggen Hill.

Vi håper filmer og aktiviteter stimulerer til dialog både om hvordan vi lever, likhetene vi har i livene våre og hvordan vi formidler lokalhistorien vår. Velkommen!

Bilde av dragemester Ajaz Ul Haq som utfører dragestunt
Det blir dragestunt på Aero Filmfestival
Bilde av filmplakaten til
Filmplakaten til en av filmene i programmet «kulturperspektivet»

 

Hovedarrangør

Bak vår festival står Foreningen for filmfestival på Kjeller flyplass som hovedarrangør. Den ble stiftet i 2018 av Åshild Samseth og Knut Åshammer. Formålet var å ta tak i en del av lokalhistorien i Lillestrøm kommune og skape en ny måte å formidle denne på. Hva er vel da mer naturlig, enn å lage en filmfestival om menneskets reise gjennom lufta?

Vi så at det var mye spennende lokalhistorie fra Kjeller flyplass som var lite kjent. Åshild hadde selv null peiling på den, og fly generelt. Så å lage en filmfestival rundt et så smalt tema var en den ultimate utfordringen kunne det virke som.

Det viste seg å ikke stemme. For som en filmfestivalgjenger er fullt klar over, det er utrolig mange filmer som lages og de fleste får du aldri se. Så når reisen vår går fra tidlige drømmer om å fly som fuglen til reiser langt ut i verdensrommet, gir det grunnlag for mye spennende film!

Medarrangører

Lillestrøm filmklubb

Lillestrøm Filmklubb har filmvisninger annenhver mandag på Lillestrøm kino. Vi er et samlingssted for de som er glad i god film, og som synes at god film fremdeles nytes best på kino.

Kjeller Flyhistoriske Kulturpark

Er en paraplyorganisasjon for foreningene tilknyttet Kjeller flyplass. Disse flyr småfly og restaurerer og opererer veteranfly på Kjeller Flyplass. Disse flyene er en del av norsk historie, både sivil og militær, og vi ser på det som viktig å holde disse i flygedyktig stand.

Medlemsorgansisasjonene går hvert år sammen om å arrangere Flydagen i ledelse av Nedre Romerike Flyklubb – Veteranflygruppa. Flydagen er gratis til glede for store og små. Hvert år kommer ca. 15 000 til Flydagen og årets Flydag er den 32. i rekken.

Pakistansk kulturforening Skedsmo

Er en frivillig forening som ble etablert i 1984 og er den eldste minoritetsforening i Lillestrøm kommune pr dags dato har vi 3 kvinner og 3 menn samt 1 vara i styret og vårt hovedfokus er integrering.

Vi jobber mye med familier og har følgende aktiviteter for våre medlemmer og samarbeidspartnere:

  • Workshop
  • Seminarer
  • Temakvelder
  • Ut på tur

Vi sitter i mange forskjellige fora i kommunen og er med på dra mye av integrering og frivillig arbeid i kommunen samt at vi reiser rundt og holder foredrag.