Åpent galleri og båtverksted

Foto: Arbeiderbladets billedarkiv

Arrangør: Nils Aas Kunstverksted

Sted: Nils Aas Kunstverksted

Tid: 9. sept. 10:00 – 16:00

Universelt utformet: Nei

Velkommen til åpent galleri og båtverksted under Straumen Dag i Nils Aas Kunstverksted.

Nils Aas ~ Båten
Gjennom hele sitt kunstnerskap har båten gått igjen som tema for Nils Aas. Båten ble symbol på de store fortellingene om felles historie, om utfarts – og utforskertrang. Men båten var også motiv i de små fortellingene; om hverdagslivet med både idyll og en viss melankoli. Jubileumsutstillingen Nils Aas ~ Båten er en hyllest til møte mellom tradisjon, håndverk og kunst og viser utvalgte verk av Nils Aas.

Innherredsbåten
I overetasjen står et båtskott båtbyggeri ved Museet Kystens Arv.

Åpent båtverksted
I Åpent båtverksted finner alle besøkende trematerialer, verktøy og maler/instruksjoner samlet i en arbeidsstasjon på en høvelbenk for å kunne forme sin egen båt. Åpent båtverksted gir alle besøkende muligheten til å selv prøve håndverket man kan observere i utstillingene. Her møter du også en formidler som er til stede i åpningstiden for å veilede, følge opp og hjelpe til i aktiviteten. Vi legger opp til tre ulike båtformer med utgangspunkt i tre ulike verk av Nils Aas. Disse har ulike vanskelighetsgrader og ulikt forventet tidsbruk. Slik håper vi at alle kan finne sitt sløydprosjekt når de er innom oss i sommer.

Velkommen til Nils Aas Kunstverksted for å oppleve håndverket og kunsten i tett forbindelse sommeren 2023

Hovedarrangør

Nils Aas Kunstverksted ligger på idylliske Straumen, Inderøy, i nærheten av billedhogger Nils Aas sitt barndomshjem. Nils Aas Kunstverksted er et museum for Nils Aas, et galleri med skiftende utstillinger av nordisk samtidskunst og et aktivt verksted. Vi huser i tillegg en liten museumsbutikk med et attraktivt utvalg unike varer, samt en kunstbutikk på nett.

Besøk oss på www.nilsaas.no

Nils Aas – Bauta (Ved i selje, or og bjørk, 1996)

Medarrangører

Museet Kystens Arv

Straumen Aktiv

Straumens dag