En reise til fortiden – Med skolebuss «Hjørdis» til gamle landhandelen

Arrangør: Motorhistorisk forening Ytre Namdal, Kobi-Butikken på Foldereid

Sted: Kobi-Butikken på Foldereid

Tid: 3. sept. 10:00 - 13:30 og 14:00 - 17:30

Universelt utformet: Nei

Vi inviterer til en reise tilbake i tiden

Du stiger på den historiske tidligere skolebussen «Hjørdis» (fra 1963) på Kolvereid og opplever hvordan det var å reise med da tidens tempo. Endestasjon er den gamle landhandelen på Foldereid som er nå kjent som «Kobi-Butikken».

«Kobi-Butikken» (tidligere Bach butikken) ble etablert i 1886 og stengte dørene i 1984. Etter gjenåpningen i 2022 finner du nå en landhandel og café i historiske og sjarmerende omgivelser rett ved Foldereidsjøen.

Etter omvisningen av landhandel og tilhørende brygge, er det tid til mimring og trivelig samvær, en god kopp kaffe og hjemmelaget kake før reisen går tilbake til Kolvereid.

Det blir 2 turer med maks. 30 deltaker per tur:

1. tur:

kl. 10:00 fra Kolvereid skole

kl. 12:30 fra «Kobi-Butikken på Foldereid» tilbake til Kolvereid skole

2. tur:

kl. 14:00 fra Kolvereid skole

kl. 16:30 fra «Kobi-Butikken på Foldereid» tilbake til Kolvereid skole

 

Billettpris tur-retur per person: kr 120,00

For å bestille billett(er), ta kontakt med Andrea Borchardt v/Kobi-Butikken. Mobil 99875323. Det gjelder første mann til møller prinsippet.

Hjertelig velkommen!

Hovedarrangør

Andrea Borchardt på Kobi-Butikken ved åpning 18.06.2022
Kobi-Butikken på Foldereid

 

Kobi-Butikken på Foldereid er en historisk landhandel som ble etablert i 1886 og lagt ned i 1984. Butikken var bygdas sentrale plass for omsetning av varer, skyss og kommunikasjon før Follabrua og fylkesveien 17 ble bygd i 1969. I den tida foregikk alt av vare og persontransport med båt via sjøveien.

I 2022 gjenåpnet Andrea Borchardt den gamle landhandel med ønske om å tilby lokalbefolkningen og turister en historisk plass hvor man kan kose seg med kaffe og hjemmelaget kake, møtes uformelt eller til arrangement og ha det sosialt. Salongen på 2. etasjen blir også brukt til utstilling og foredrag.

 

Medarrangører

Veteranskolebuss «Hjørdis»
Veteranskolebuss «Hjørdis»

 

Motorhistorisk forening Ytre Namdal står for ansvaret og vedlikehold av den historiske skolebussen «Hjørdis» som ble kjøpt av Mathias Evensen på Foldereid i 1963.

«Hjørdis» kan beskrives som gammel kulturhistorie fra Foldereid og ble i sin aktiv tid hovedsakelig brukt som skolebuss som fraktet elever i Folla til Foldereid skole.

Laget ta på seg kjøreoppdrag i nærområdet og synes at de passer perfekt til Kulturminnedager.