Familiedag – Levende matkultur

Foto: Sæterstad Gård

Arrangør: Varntresk Grendelag

Sted: Sæterstad Gård, Hattfjelldal

Tid: 9. sept. 10:00 – 14:00

Universelt utformet: Nei

Lørdag 9. september blir det familiedag med fokus på levende matkultur på Sæterstad Gård.

Med tema «Levende Kulturarv» ønsker vi å sette fokus på mattradisjoner i Hattfjelldal, og på teknikker som ikke lenger er utbredt blant befolkningen. Vi skal bake mjukbrød og flatbrød, bakst som har lang tradisjon i Hattfjelldal. Her får barna delta i bakst på takke med kyndig hjelp.

Etter at deltakerne har bakt sine brød, vil formidlere fra Sæterstad Gård fortelle om tradisjonsmat de har laget på gården som passer å spise til mjukbrød og flatbrød, slik som foredlet fisk og ferskost. Alle vil få mulighet til å smake på dette sammen med egenlaget mjukbrød og flatbrød.

Av plasshensyn tar vi inn mindre grupper av gangen på kjøkkenet. For de som venter, blir det aktivitet utendørs. Det er satt opp en tursti som går Besvatnet rundt med rebus knyttet til temaet tradisjonsmat, og vi oppfordrer alle som vil fiske til å ta med seg fiskestang. De som venter på tur for å bake, kan også være inne og smake på brød med tradisjonelt tilbehør, sammen med en kopp kaffe eller saft.

Hovedarrangør

Varntresk Grendelag

Medarrangører

Sæterstad Gård

Helgeland Museum Hattfjelldal