Familiedag på Jennestad Handelssted

Arrangør: Kulturfabrikken Sortland KF i samarbeid med Galleri Jennestad, Sortland Museum, Sortland Historielag, Jennestad Samfunnshus m.fl.

Sted: Jennestad Handelssted, Jennestad, 8400 Sortland

Tid: 19. september 12:00-17:00

Universelt utformet: Nei

Vi inviterer til familiedag på gamle Jennestad handelssted. Galleri Jennestad og brygga er åpen for omvisning og salg. Styret i Jennestad Samfunnshus arrangerer marked og har kafé nede på handelsstedet. Historielaget inviterer til historisk vandring til grafittgruvene i området med Steve Haugerud som guide. Det blir aktiviteter for store og små.

Jennestad Handelssted er Sortland kommunes delprosjekt i Fotefar mot nord – en veiviser til kulturminner i Nord-Norge og Namdalen. Handelsstedet hadde sin storhetstid tidlig på 1900-tallet, men butikken i brygga var i drift helt fram til 1982. I tillegg til handel, post, skipsekspedisjon og gårdsdrift, gav grafittdriften store inntekter til eierne. I dag samarbeider Galleri Jennestad, Sortland Museum og Sortland kommune om driften på handelsstedet, og har galleri og brygga/butikken åpent hver sommer fra midten av juni til midten av august.

Arrangører: Sortland Historielag, Sortland Museum, Kulturfabrikken Sortland KF i samarbeid med Jennestad Samfunnshus AL.

Arrangementet er gratis.

Vel møtt!