«Fandt sild på gulvet» – foredrag og samtale om Torbjørnskjær fyr

Foto: Fagskolen i Viken.

Arrangør: Torbjørnskjærs venner

Sted: Kornmagasinet på Skjærhalden

Tid: Onsdag 6. september 19.00-20.00

Universelt utformet: Nei

Ytterst i Oslofjorden ligger værharde Torbjørnskjær. Her bodde og arbeidet folk på fyrstasjonen i over hundre år, til tider isolert fra omverdenen. I fyrjournalen fra 1884 kan vi lese: «Sjøen slo inn et vindu i fyrbygningen. Fandt sild på gulvet.»

Torbjørnskjærs venner inviterer til en spennende time. Hør om livet på fyrstasjonen, men også om mulighetene for å bevare dette unike kulturminnet og åpne det for allmennheten. Kanskje du kan få oppleve fyrhistorie og kystkultur ute på fyret en gang i fremtiden?

–  Velkommen! Ved Ronny Ramberg, styreleder i Torbjørnskjærs venner.

– Liv og virke på Torbjørnskjær ved Bjørn Strand.

– Hvordan gi nytt liv til Torbjørnskjær? Ronny Ramberg leder samtale mellom Bjørn Strand, ildsjeler i venneforeningen og publikum.

Bjørn Strand ved Færder fyr. Foto: Privat.

 

Torbjørnskjær fyrstasjon ble automatisert og avbemannet i 1990. Bjørn Strand var del av fyrbetjeningen fra 1981 til 1987, før ferden gikk videre til tjeneste ved tre andre fyr. Hør ham fortelle om Torbjørnskjær opp gjennom tidene, og om erfaringene som turnusarbeider tett på naturkreftene.

Gratis inngang. Enkel servering! Arrangementet vil også bli strømmet til Facebook-gruppen Torbjørnskjærs venner.

Vel møtt på Kornmagasinet eller på nett!

Hovedarrangør

Torbjørnskjærs venner arbeider for å bevare Torbjørnskjær fyrstasjon og gjøre den tilgjengelig for allmennheten. Vi er opptatt av fyrhistorie, kystkultur og naturopplevelser i Ytre Hvaler nasjonalpark. Følg oss på Facebook og Instagram.