Festningsdagen 2022 Høytorp fort

Tårnkanonene på Høytorp fort, Mysen

Foto: Foreningen for Høytorp fort

Arrangør: Foreningen for Høytorp fort

Sted: Fjellanlegget, Høytorp fort, 1850 Mysen, Viken

Tid: Lørdag 3. september 12.00 - 16.00

Universelt utformet: Nei

Bakerovnen i fjellanlegget på Høytorp fort. Stor nok til å bake 70 brød om gangen.

Lørdag 3. september, kl. 12.00 – 16.00 holder Foreningen for Høytorp fort fjellanlegget åpent. Her kan du oppleve kjøkken, offisersrom, proviantrom, og flere ganger, rom og tunneler. Noen av arrangørene vil stille i tidsriktige uniformer fra perioden 1914-1940.

Åpent festningsmuseum kan besøkes mot inngangspenger. Her kan du se våpen, uniformer, utstyr og lese om festningens historie og hva som skjedde her i 1940.

Tilgjengelig adkomst for rullator og rullestol i festningsanleggets grunnplan. Ca. 250-400 meter å gå fra parkeringsplasser, merket gangvei opp til fjellanlegget. Ca. 150 meter til offentlig toalett. Gratis inngang og parkering. Familievennlig.

Les mer på https://www.hoytorpfort.org/ eller https://www.facebook.com/Hoytorpfort/

Hovedarrangør

Foreningen for Høytorp fort ble stiftet i 1996, for å ivareta Høytorp fort som kulturminne. Foreningen har utført en rekke dugnadsprosjekter, og har også stått for prosjektet med å tilbakeføre tre av i alt fire tårnkanoner, som tyskerne fjernet under krigen. Vi står også for omvisninger i fjellanlegget.

Medarrangører

Indre Østfold kommune, en ny storkommune 2020, slått sammen av de tidligere kommunene Askim, Eidsberg, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl. Indre Østfold kommune og Foreningen for Høytorp fort har et tett samarbeid rundt forvaltning, formidling og utvikling av kulturminnet Høytorp fort.