Festningsdagen 2022 Høytorp fort

Tårnkanonene på Høytorp fort, Mysen

Foto: Foreningen for Høytorp fort

Arrangør: Foreningen for Høytorp fort

Sted: Fjellanlegget, Høytorp fort, 1850 Mysen, Viken

Tid: Lørdag 3. september 12.00 - 16.00

Universelt utformet: Nei

Bakerovnen i fjellanlegget på Høytorp fort. Stor nok til å bake 70 brød om gangen.

Lørdag 3. september, kl. 12.00 – 16.00 holder Foreningen for Høytorp fort fjellanlegget åpent. Vi fyrer opp bakerovn og vedkomfyrene i fjellanleggets gamle kjøkken. Her selges mat tilberedt i stenovn og på vedkomfyrer på gammeldags vis. Sitteplasser til ca. 80 personer i fjellanlegget, samt benker ute i fortgraven. Omvisninger i 12 cm Schneider tårnkanon fra 1902 og 7,5 cm Cockerill tårnkanon fra 1913, åpent Festningsmuseum og andre aktiviteter i og ved fjellanlegget fra 1915. Noen av oss arrangører vil stille i tidsriktige uniformer og klær fra 1914-1940.

Tilgjengelig adkomst for rullator og rullestol i festningsanleggets grunnplan og Festningsmuseet. Ca. 250-400 meter å gå fra parkeringsplasser, merket gangvei opp til fjellanlegget. Ca. 150 meter til offentlig toalett. Gratis inngang og parkering. Familievennlig. Salg av mat etc. Omvisning- og besøk i Festningsmuseet mot betaling.

Les mer på https://www.hoytorpfort.org/ eller https://www.facebook.com/Hoytorpfort/

Hovedarrangør

Foreningen for Høytorp fort ble stiftet i 1996, for å ivareta Høytorp fort som kulturminne. Foreningen har utført en rekke dugnadsprosjekter, og har også stått for prosjektet med å tilbakeføre tre av i alt fire tårnkanoner, som tyskerne fjernet under krigen. Vi står også for omvisninger i fjellanlegget.

Medarrangører

Indre Østfold kommune, en ny storkommune 2020, slått sammen av de tidligere kommunene Askim, Eidsberg, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl. Indre Østfold kommune og Foreningen for Høytorp fort har et tett samarbeid rundt forvaltning, formidling og utvikling av kulturminnet Høytorp fort.