Melanie Dompierre

Arrangør: Porsanger Museum med samarbeidspartnere

Sted: Porsanger

Tid: 7. - 12. september

Universelt utformet: Nei

Folkekjøkken

I forbindelse med temaet ønsker Porsanger Museum å arrangere et Folkekjøkken fra 7. til 12. september, med hjelp fra samarbeidspartnere fra lag og foreninger i Porsanger.

 

Et Folkekjøkken er et samlingssted (ute/inne) der folk kan lære og være med å lage mat, eller komme senere til dekket bord. Før og under kulturminneuken har arrangøren ansvar for innkjøp og organisering, hva som skal tilberedes (tradisjonsmat), hvem som lærer bort og hvordan servere maten. Arrangøren bestemmer selv om de ønsker å ta betaling, enten for «matkurset» eller for den ferdige retten. Denne informasjonen blir delt i august når vi vet alle detaljene om arrangementene.

Folkekjøkken bør inneholde et eller flere av alternativene:

  • Matretten er hentet fra lokale matoppskrifter innen samisk-, norsk- eller kvensk tradisjon.
  • Ferskvarer fra lokalmiljøet.
  • Tilberedningen er hentet fra lokale tradisjoner.
  • Å delta på Folkekjøkken skal være lett, være for alle, være lett fremkommelighet og uformelt.

Forslag på Folkekjøkken: Lære å røyke matvare (eks. røyket fisk fra Skoganvarre), Lage deig og steke samisk gáhkku/brød på bålpanne, plukke bær til bærgrøt.

 

Hovedarrangør