Folkemøtet på Torget

Bilde og logo: Kulturvernforbundet. Illustratør: Sunniva Krogseth

Arrangør: Porsanger Museum, Kvensk Språksenter, Kvensk Institutt, Samisk språk- og kultursenter, Norske kvener- Lakselv og Mearrasiida sjøsamiske kompetansesenter

Sted: Torget, 9700 Lakselv

Tid: 9. sept. 2021 kl. 12- 17

Universelt utformet: Nei

Torsdag 9. september kl. 12 – 17

Folkemøtet på Torget i Lakselv:
Foreninger, lag og kulturelle institusjoner viser mangfoldet av aktiviteter og tilbud Porsanger har! På Torget kan du se- og lære tradisjonell matlaging, men også ta lunsjpausen eller middag der.
Velkommen til en hyggelig prat på Torget!

  • Ruijan Kväänit Lemmijokilaiset/ Norske Kvener Lakselv serverer kvensuppe og vafler:) I samarbeid med Laila Johansen.
  • Samisk språk- og kultursenter inviterer til kaffe og hillagáhku (samisk brød) i lávvuen.
  • Kom og se hvordan du lager kaffeost! Arr: Porsanger Kvenske språksenter og Kvensk Institutt
  • Mearrasiida sjøsamiske kompetansesenter viser spissbåtene sine!
  • Kulturskolen og Irene Persen mellom kl. 13-14.
  • Porsanger Museum viser «Byssyjovenvenet»/ Børselv elve-båten, og restene av originalen… Ta deg en kaffe med oss! Leker for barn.

Hovedarrangør

 

Porsanger Museum er en av fem avdelinger i stiftelsen RDM-RiddoDuottarMuseat.
Porsanger er et tre kulturelt område, så Porsanger Museum representerer og viser samisk, kvensk og norsk kulturhistorie, samt krigshistorien fra 2. verdenskrig.
Porsanger Museum har hovedbase i Lakselv sentrum, der det utstilles fra egen samling eller fra RiddoDuottarMuseat sin samling. Hovedformålet vårt er bevaring, samlingsforvaltning, digitalisering og registrering for framtidens barn og unge. Museet er forankret i lokalmiljøet og dens historie, og deltar aktivt i samarbeid med institusjoner, foreninger og lag i kommunen, det være seg bevaring av kulturminner, kunstutstilling, duodji, fra samfunnsengasjement til å utforske og lære om  tradisjonelle teknikker. Utstillinger, filmer og prosjektarbeid vises periodisk i utstillingssalen vår  på 75 kvm.

Medarrangører