Formidling av ekte Sailtenkost – Møsbrømlefsa

Foto: Lisa Grimstad

Arrangør: Bakstehuset på Nordnes

Sted: I Bakstehuset på Nordnes, Saltfjellveien 2201, 8255 Røkland

Tid: 3. september kl. 12.00-16.00

Universelt utformet: Nei

Vi på Nordneskroa har siden 2011 arbeidet med Tradisjonsmat og formidling gjennom arrangementet «Tradisjonsmatdagan». I år har vi lagt arrangementet til Kulturminnedagene 10.-11. september. Nå har vi fått på plass et lite Bakstehus, og dermed et egnet sted å være. Lørdag 3. september blir det barnas dag i Bakstehuset. Da kan de fra 6 år og oppover være med å lage sin egen Møsbrømlefse.

I Salten har vi ei spesiell lefse som er en viktig del av vår identitet som heter: Møsbrømlefsa. Det er mye taus kunnskap mellom linjene i ei oppskrift. Dette er viktig kunnskap som er i ferd med å forsvinne. Skal vi gjøre noe med denne utviklingen så må vi slippe barn og unge til å lære dem teknikken, tilegne seg kunnskapen for så å kunne videreføre denne viktige tradisjonen fra Salten.

I gamle dager var det barna som hadde jobben med å kjevle deigen halvveis, og de gamle bakstekjerringene skulle kjevle til lefsene var av rett størrelse. Vi har utviklet en mindre variant som vi kaller «Den lille Møsbrømlefsa» som er lettere for barn å få til å lage, og som er på 25 cm i diameter. Dermed vil alle få muligheten til å prøve å kjevle, steike og tilslutt smake på det ferdige resultatet.

Vi tenker å ha små grupper på 6 stk. inne i bakstehuset, mens de som venter kan være utenfor å leke med ulike leker fra gamle dager.

Å gå på stylter er noe som barn og unge liker å gjøre og dette vil være en av flere aktiviteter.

Velkommen!

Hovedarrangør

Bakstehuset på Nordnes v/Lisa Grimstad

Medarrangører

Kontakt

Navn: Bakstehuset på Nordnes

Organisasjonen kontaktpersonen representerer: Lisa Grimstad

Telefon: 75693855

E-post adresse: lisa.grimstad@tradisjonsmatdagan.no