Forteljarpanel om frivillighet

Arrangør: Memoar - norsk org. for munnleg historie og Syndneshalvøyens kulturhistoriske lag (SKL)

Sted: Kultursalen på Vitalitetssenteret, Møhlenpris

Tid: Søndag 11. sept. 14.00-15.00

Universelt utformet: Nei

Kva kan drivkrafa bak frivilliheit? Kva endringar har frivillige stått for på lokalt på Møhlenpris?  Velkomen til forteljerpanel med eit utval engasjerte menneske frå lokalmiljøet på Møhlenpris i Bergen. Vi åpner arrangementet med musikk frå Møhlenpris skolekorps. Paneldeltakarane vil snart bli annonsert.

Takk til Somalisk Kvinneforening Vestland, Møllaren Frivillighetsentral og  Møhlenpris skolekorps for bidrag.

Hovedarrangør

MEMOAR – norsk organisasjon for munnleg historie er ein ideell organisasjon som fungerar som eit kraftsenter for innsamling, bevaring og formidling av munnleg historie i Noreg. Formålet vårt er “å fremja ein kultur for å ta vare på og dele munnlege forteljingar om levd liv”. Memoar er m.a medlem i Arkivforbundet, Museumsnettverk for mangfold og minoriteter, Studieforbundet Kultur og tradisjon.

Memoar – norsk organisasjon for munnleg historie

Medarrangører

Sydneshalvøyens kulturhistoriske lag (SkL) blei stifta 17.juni 2020, med utgangspunkt i historiegruppa til Sportsklubben Djerv på Møhlenpris i Bergen. Formålet til organisasjonen er å samle inn, ta vare på og formidle lokal idretts- kultur- og migrasjonshistorie. Historietorget, offisielt opna i 2017: Eit idretts- og kulturhistorisk museum på Møhlenpris idrettsplass, den første offentlege idrettsplassen i Bergen frå 1899/1921. SkL er m.a medlem i Landslaget for lokalhistorie.

 

Syndeshalvøyens kulturhistoriske lag