Forteljarpanel om frivilligheit

Arrangør: Memoar og Syndneshalvøyens kulturhistoriske lag

Sted: Kultursalen på Vitalitetssenteret i Møhlenpris bydel

Tid: Søndag 11. sept. 14.00-15.00

Universelt utformet: Ja

Kven er eigentleg drivkrafa bak frivilliheit? Kva individuelle skildringar finns om å vere frivillig på Møhlenpris? Velkommen til forteljerpanel med eit utval engasjerte menneske frå lokalmiljøet på Møhlenpris.

Hovedarrangør

MEMOAR – norsk organisasjon for munnleg historie er ein ideell organisasjon som fungerar som eit kraftsenter for innsamling, bevaring og formidling av munnleg historie i Noreg. Formålet vårt er “å fremja ein kultur for å ta vare på og dele munnlege forteljingar om levd liv”. Memoar er m.a medlem i Arkivforbundet, Museumsnettverk for mangfold og minoriteter, Studieforbundet Kultur og tradisjon.

Medarrangører

Sydneshalvøyens kulturhistoriske lag (SkL) blei stifta 17.juni 2020, med utgangspunkt i historiegruppa til Sportsklubben Djerv på Møhlenpris i Bergen. Formålet til organisasjonen er å samle inn, ta vare på og formidle lokal idretts- kultur- og migrasjonshistorie. Historietorget, offisielt opna i 2017: Eit idretts- og kulturhistorisk museum på Møhlenpris idrettsplass, den første offentlege idrettsplassen i Bergen frå 1899/1921. SkL er m.a medlem i Landslaget for lokalhistorie.

 

Kontakt

Navn: Mariela Drejer Norheim

Organisasjonen kontaktpersonen representerer: MEMOAR - NORSK ORGANISASJON FOR MUNNLEG HISTORIE

Telefon: 95224587

E-post adresse: mariela.norheim@memoar.no