Gamle Vossebanen – Stordriftsdag – med flere tog på skinnene!

Museet Gamle Vossebanen

Arrangør: Museet Gamle Vossebanen

Sted: Damptog, dieseltog og godstog

Tid: 8. sept. 09.00 - 18.00

Universelt utformet: Nei

Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, til en tid med uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, lukten av kull i nesen, og lokfløyten som sier alle ombord og toget kan gå. Slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Turen kjøres med damplokomotiv, fra 1913, og teakvogner fra 20- og 30- tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert landskap og imponerende ingeniørkunst, nær sjø og vann på den ene siden, og bratte fjellsider på den andre.

Garnes stasjon er Museet Gamle Vossebanen sin hovedstasjon og vi anbefaler at du starter dagen her. Garnes stasjon har en egen museumsutstilling, stasjonskiosk, suvenirutsalg, og ellers en fin mulighet til å se på lokomotiv og vogner på stasjonsområdet.

Denne dagen kan du i tillegg til de faste avgangene med veterantoget oppleve ekstratog med motorvogn BM 86. Motorvogn BM 86 har vært nennsomt restaurert av frivillige krefter de siste 20 årene og ble satt i trafikk for Museet Gamle Vossebanen. Motorvognen gikk i ordinær trafikk for NSB fra 1950 frem til 1985 og overtatt av museet i 1992. Det er med stolthet vi kan presentere dette nyrestaurerte 65 år gamle eksemplet på norsk kulturarv til publikum.

En egen heldagsbillett vil gi mulighet til et ubegrenset antall reiser og kan brukes på alle tog denne dagen. Ordinære billetter kan ikke benyttes denne dagen.

NB! Egne rutetider vil gjelde denne dagen, og vil bli lagt ut på våre nettsider når de er klar: 

Hovedarrangør

Museet Gamle Vosdebanen.