Gyldenløve Bryggefestival

Ruben Rygh

Arrangør: DNT Drammen og Omegn og Nærutvalget Kommunedel 7 Strømsø

Sted: Gyldenløve Brygge og Tangenkaia på Strømsø i Drammen

Tid: Søndag 8. september fra 1100 - 1600

Universelt utformet: Nei

Søndag 8. september har vi gleden av å invitere til festival på nedre del av Strømsø, ved Gyldenløve Brygge og Tangenkaia. Det er andre gang frivillige organisasjoner går sammen og arrangerer Gyldenløve Bryggfestival. I år vil den være en del av Kulturminnedagene og Friluftslivets uke 2024.

Gyldenløve Bryggefestival arrangeres i det som karakteriseres som Drammens Historiske Hjerte. Her ligger noe av Norges best bevarte 1600-talls bebyggelse, og ved Tangenkaia trekkes linjene tilbake til byens stolte maritime historie. Noen av fylkets store friluftsorganisasjoner er samlet i en av Sjøbodene på Gyldenløve Brygge. Knutepunkt Strømsø, som er et samlingspunkt for innbyggerne, ligger sentralt plassert i hjertet av bydelen.

Det blir en dag med aktiviteter for store og små, på land og vann. Kan hende får du økt kunnskap om den stolte historien til byen din og muligheten til å dele dine tanker om hvordan det planlegges at den skal utvikle seg i årene som kommer, eller finner en fritidsaktivitet du får lyst til å begynne med. Her er det mange muligheter! Vi kommer tilbake med programmet for dagen og legger ut nettsider som presenterer de forskjellige deltakerne på festivalen før sommerferien.

Dette er en sentrumsnær festival du kan gå eller sykle til.

Arrangementet er gratis.

Ta med deg familien og kom.

Velkommen til Gyldenløve Bryggefestival 2024!

Kontaktpersoner:
Torill Flyen Nærutvalget KD7 Strømsø
Jens Petter Ørjansen DNT Drammen og Omegn

Hovedarrangør

DNT Drammen og Omegn

Tollbugata 51

5044 Drammen

Medarrangører

Disse deltar på festivalen: Nærutvalget Bydel 7 Strømsø, Drammen Kommune Knutepunkt Strømsø, Drammen Kommune Strømsø 2030, DNT Drammen og Omegn og Gyldenløve Kajakklubb, Norges Jeger og Fiskerforbund Buskerud, Hageselskapet Drammen, Buskerud RC Båt Klubb, Kystlaget Gyldenløve Skuteforening, Drammen Kommune Kulturarv, Drammen Historielag, Slekt og Data Drammen, Drammen Sjømannsforening, Drammen Sjøspeidere/Christiane, Motorhistorisk Klubb Drammen, 2CV Klubben, Drammen Fotoklubb,  Jasmin Kvinnenettverk og Tangenkaia Eiendom. Medieproduksjon ved den kjente filmfotografen og friluftsmannen Arne Nævra holder foredrag om natur og historie fra en seiltur til Det Antarktiske kontinent.

Det arbeides med og vil komme til flere deltakere frem mot festivalen. Representerer du en frivillig organisasjon som kunne tenke seg være med, ta kontakt med oss.

Kontakt

Navn: Jens Petter Ørjansen

Organisasjonen kontaktpersonen representerer: DNT Drammmen og Omegn

Telefon: 90172612

E-post adresse: jens.petter.orjansen@dnt.no