Jakten på spor fra fortiden som gir forbindelser til fremtiden

Berger museum

Arrangør: Berger historielag, Volodymyr FIlippov, Fossekleiva kultursenter, Café Jebsen, Berger velforening, Vestfoldmuseene IKS

Sted: Fossekleiva kultursenter, Bergerveien 2, 3075 Berger

Tid: 31.08-08.09.2024

Universelt utformet: Nei

Kulturminnedagene på Berger omfatter en rekke aktiviteter f.om. lørdag 31.08 t.o.m søndag 08.09. Lørdag 31.08 og søndag 01.09 inviterer den ukrainske kunstneren Volodymyr Filippov til kreativt verksted knyttet til kunstprosjektet Jakten på spor. Vi utforsker historiske og kulturelle forbindelser gjennom abstrakt kunst. Du lærer deg frottage-teknikken, og arbeidet ditt vises fram som del av ekspressutstillingen lørdag 07.09 og søndag 08.09.

Bergermysteriet foregår hele uken. Ved hjelp av et kart med QR-koder finner du fram på Berger, og samler spor til en skatt. Café Jebsen serverer historiske retter begge helgene og Berger museum er åpent begge helgene, Lørdag 31.8 arrangerer de barneverksted der du lager figurer i ull, de har også omvisning på Berger for familier.

Onsdag 04.09 blir det eventyrstund i Parken, nederst på Berger. Her fortelles eventyret om skomakersønnen på polsk, med hjelp av figurer, slik at alle kan forstå det. Torsdag 05.09 i Torsda’n på Berger, møtes vi i Café Jebsen der vi går mer i dybden på noen av historiene fra Bergermysteriet.

Lørdag 07.09 åpnes Lena Hegglunds utstilling «En annen historie: Naturens spor og menneskelige forbindelser. Lena er en multikulturell kunster, født i Russland, bodd i Syria og Latvia før hun flyttet til Norge.

Hovedarrangør

Berger historielag

Medarrangører

Volodymyr FIlippov, Fossekleiva kultursenter, Café Jebsen, Berger velforening, Vestfoldmuseene IKS