Kaffebrenning – En duft av historie

Kaffebrenning i Kristiansund. Foto Stein Ryther - Nordmørsmusea

Arrangør: Nordmørsmusea

Sted: Handelshuset Patrick Volckmar, Freiveien 8 - 6510 Kristiansund

Tid: 05. sept. 12:00-15:00

Universelt utformet: Nei

En duft av historie: Kaffebrenning på Handelshuset Patrick Volckmar – Læring og Tradisjon

Kom og opplev det autentiske håndverket når vi tenner flammen i vår ærverdige kaffebrenner fra 1870, rundt klokken 12:00. Denne dagen er spesiell, for vi ønsker å dele vår lidenskap og kunnskap med deg!

Vår kaffebrenner antennes med kull og bjørkeved, og det tar omtrent tre kvarter før den når den rette temperaturen. Deretter blir hele kaffeblandingen oppvarmet i trommelen til ca. 160 grader, og etter 15-20 minutter er bønnene ferdige. Når de har fått den perfekte, mørkebrune fargen, tømmer vi dem i den store avkjølingstrommelen.

Men denne dagen handler ikke bare om å se og lukte. Vi ønsker også å invitere deg til å lære. Vi oppfordrer nye frivillige til å bli med og utforske denne historiske metoden. Det er en flott sjanse til å forstå prosessen og bære videre vår stolte tradisjon.

Kom og vær en del av vår kaffebrenningsfamilie. Lær, del og nyt den rike historien bak hver kopp av vår Varde-kaffe. Velkommen til en dag med kunnskap, lidenskap og deltakelse!

Handelshuset Patrick Volckmar

Handelshuset og museumskafeen er et bindeledd og et naturlig stoppested på din vandring mellom byens sentrum, Mellemværftet og Klippfiskmuseet på Milnbrygga. Her kan du ta deg et pust i bakken, mens du nyter sola og den gode Varde-kaffen vår.

Den største attraksjonen i handelshuset er den 150 år gamle kaffebrenneren som trolig er den eldste som fremdeles er i drift i Norge. Den kullfyrte kaffebrenneren fra 1870 er produsert av Emmericher Maschinenfabrik i Emmerich am Rhein. Nordmørsmusea har siden 1998 har drevet Patrick Volckmar AS som museumskafé, kaffebrenneri og butikk. Patrick Volckmar AS var et av de eldste klippfiskfirmaene i Kristiansund, som ble etablert i 1887. Handelshuset har for lengst opphørt med sin virksomhet, men firmanavnet bestod.

 

Hovedarrangør

Nordmørsmusea