Kulturminnedagene i Holmestrand kommune

Christina Leverkus

Arrangør: Holmestrand kommune, Botne historielag, Sande historielag, Reidvin-tunet, Hillestad bygdekvinnelag, Holmestrand Museumsforening, Olav og Emma Duuns stiftelse, Stiftelsen Gamle Eidsfos, Stiftelsen Eidsfoss Industri-Historiske Samlinger, DNT Holmestrand, Torsdagskonsertene og Vestfoldmuseene.

Sted: Holmestrand kommune

Tid: 4. septemeber - 12 september

Universelt utformet: Nei

I Holmestrand kommune braker det løs med kulturminneløype for barn på Aluminiummuseet, kåseri om sjøfartshistorien i Holmestrand, konsert med musikk fra Agathe Backer Grøndahl i Y-kirken, høstmarked og barneaktiviteter på Reidvin-tunet, en smak av middelalderen i Vassås kirke og mye mer.
Dagene mellom 4. og 12. september bli markert med arrangementer som vil strekke seg gjennom hele historien til Holmestrand kommune.

9 bilder som representerer forskjellige aktiviteter som skjer i Holmestrand i løpet av kulturminnedagene.

Lag, foreninger og museer tilbyr kulturminner for alle

Markeringen er et stort samarbeid mellom mange frivillige lag, foreninger og museer i kommunen som fokuserer på kulturminner. Deres mål er å trekke frem de historiske perlene i kommunene, og her er det mye som kan friste. For tiden jobbes det med detaljene for arrangementene og i tiden fremover vil det komme mer informasjon så her er det bare å følge med.

Det vil være foredrag, aktivitetsdager, rebusløp, kultursti og mye mer. Arrangementene vil være spredt utover hele kommunen og ha noe å tilby både store og små.

En oversikt over alle arrangementer finnes på nettsidene til Holmestrand kommune.

I forbindelse med kulturminnenedagene har kommunen også invitert alle 7. klassinger i kommunen til et eget skoleopplegg (DKS) der de skal være med på en arkeologisk utgraving, felttur og prøve seg på historiske leker. For de som er interessert kan man lese mer om DKS opplegget her: Reidvin-tunets skatter

Hovedarrangør

Holmestrand kommune

Medarrangører

Botne historielag, Sande historielag, Reidvin-tunet, Hillestad bygdekvinnelag, Holmestrand Museumsforening, Olav og Emma Duuns stiftelse, Stiftelsen Gamle Eidsfos, Stiftelsen Eidsfoss Industri-Historiske Samlinger, DNT Holmestrand, Torsdagskonsertene og Vestfoldmuseene.