Kulturminnedagene i Vestby 2019

Arrangør: Vestby Historielag

Sted: Vestby

Tid: uke 37

Universelt utformet: Ja

Hva tenker ungdommer om Fremtidens kulturminner ?

Med utgangspunkt i temaet for kulturminnedagene i år «Fremtidens kulturminner» har Vestby Historielag spurt en gruppe 14-åringer om deres tanker om hva som kommer til å bli kulturminner om 50 år (når de er nesten pensjonister etter dagens målestokk).

De 12 ungdommene ble intervjuet i mai. En film som viser resultatet av dette arbeidet er under produksjon og vil bli vist under kulturminnedagene i september.

Det viste seg at de fleste var bekymret på vegne av fremtiden og at de tenkte at de ville leve et liv med færre goder og i en mer forurenset verden. 

En sier; «Jeg håper ikke så mange tenker på NAV hele tiden og heller skaffer en utdannelse.» En annen sier: «Oljen er brukt opp og vi kunne levd av fisk, men den har vel plasten i havet tatt. Vi kan leve av mer grønt». En tredje elev sier: «Vi kommer til å trenge psykiaterfolk, for mange kommer til å bli ganske gærne – ja.» En sier: I fremtiden vil vi bli enda mer opptatt at utseende, skjermer, telefoner og klær. Og, Vi kommer nok til å leve 50 år til, men det hadde vært bedre å leve og samtidig se en fremtid.

 

Hovedarrangør

Vestby Historielag