Kulturminnedager i Oppdal 2024

Oppdalsmuseet

Arrangør: Oppdalsmuseet, Oppdal Folkebibliotek, Oppdal kulturhus, Oppdal kommune, Oppdal Historielag, Oppdal Frivilligsentral, Dovrefjell Pilegrimsenter

Sted: Oppdalsmuseet

Tid: 31. august kl. 12 - 15 og 1. sept. 12:00 - 16:00

Universelt utformet: Nei

Kulturminnedagene i Oppdal vil i år bli utvidet til flere dager, og bestå i en vandring langs Pilegrimsleden fra Mikaelskapellet i Vinstradalen ned gjennom leden forbi gravfeltet på Rise der funnet av «Riseengelen» ble funnet på 1800- tallet. Vi skal også vandre forbi gravfeltet på Lo, og få høre om hvordan det var når Håkon Håkonsson på 1200 – tallet lot bygge en gård og kirke på Lo. Dette skjer lørdag 31. august.

Det vil også bli et opplegg på Nord- Europas største gravfelt på Vang. Der blir det rigget til Vikingemarked med aktiviteter for store og små.

Søndag 1. september blir det aktiviteter på Oppdalsmuseet med aktiviteter for barn og unge, foredrag om dialekt og språk, menneskebibliotek, kjøre Dressin på Jernbaneanlegget og mye mer. Det vil bli nye utstillinger knyttet til tema både på Jernbaneanlegget og i Vikalåven. I Vikalåven skal utstillingen handle om jakt og fangst, og Oppdals siste heltids fangstmann, Ola Kåsen får sin egen plass i utstillingen. I tillegg vil det blir håndverksaktiviteter av ulike slag.Det vil også bli boder og utstillere på tunet, samt salg av mat og drikke.

 

Hovedarrangør

Oppdalsmuseet

Medarrangører

Oppdal kulturhus, Oppdal kommune, Oppdal Frivilligsentral, Oppdal historielag, Dovrefjell Pilegrimsenter

Kontakt

Navn: Heidi Oppdalsmuseet

Organisasjonen kontaktpersonen representerer: Oppdal Kulturhus KF

Telefon: 41511509

E-post adresse: post@oppdalsmuseet.no

Sponsorer

Oppdal kommune

Andre