Lansering av Mjøsbåtarkivet på nett

Arrangør: Mjøsbåtarkivet

Sted: Båtbrygga på Hamar, skråbrygga ved siden av skibladnerbrygga.

Tid: 9. sept. 10:00 - 11:30

Universelt utformet: Nei

Mjøsbåtarkivet er en liten forening for dokumentasjon og formidling av små trebåter på Mjøsa. Arbeidet med dokumentasjon og registrering av mjøsbåter har pågått over flere år i samarbeid med lokale museer og privatpersoner. Arrangementet er en pressekonferanse som markerer at en viktig del av mjøsbåtkulturen er tilgjengelig på nett gjennom Mjøsbåtarkivets  nettsider; www.mjøsbåtarkivet.no

For første gang kan publikum som er interessert i småbåtkulturen få en oversikt over de ulike typene trebåt som har vært og fremdeles er i bruk på Mjøsa, enten det er spissbåter, motorbåter eller seilbåter. De fleste av båtene er i privat eie, noen av dem ligger i museenes magasiner. Noen er velholdte, andre har  behov for restaurering, og noen er på vei til å bli borte for godt. Mjøsbåtarkivets nettsider viser at hver båt utgjør viktige brikker i mjøsbåtkulturen, og bidrar til å vise bredde og mangfold i Innlandets trebåtkultur.

På pressekonferansen vil Trond Knai vise frem sin restaurerte 19 fots motorbåt i mahogny bygget av K. Holland båtbyggeri. Andre trebåtentusiaster oppfordres til å møte opp for å vise bredde og mangfold i trebåtkulturen på Mjøsa. De som ønsker kan få sin båt registrert med bistand fra Mjøsbåtarkivet.

Tilstede på pressekonferansen:
Sigurd Nielsen, representant for Mjøsbåtarkivet
Arne Julsrud Berg, direktør for Mjøsmuseet
Kristian Bergfjord, konservator ved Hedmarksmuseet
Per Holland, etterkommer av familiebedriften K. Holland båtbyggeri
Trond Knai med restaurert motorbåt i mahogny fra K. Holland båtbyggeri