MatBeat 2023 mat & musikk festival på Heggedal Hovedgård

Arrangør: Stiftelsen Heggedal Hovedgård

Sted: Heggedal Hovedgård

Tid: 2 sep 10:00 - 3 sep 17:00

Universelt utformet: Nei

 

 

Stor mat & musikk festival med 30 utvalgte uavhengige matprodusenter / matleverandører som stiller ut på tunet til Heggedal Hovedgård, i en hyggelig atmosfære med 3 konserter på lørdag og 3 konserter på søndag, i en blanding av lokale og regionale artister.

Her kan du smake på god kortreist mat eller ta med deg deilig mat hjem, alt i en hyggelig atmosfære, med musikk fra scenen eller matrelaterte intervjuer med matminister Sandra Borch og andre profiler med meninger om småskalaproduksjon av mat i Norge.

Her finner du utvalgte utstillere som spenner fra Biffgården på Holmsbu med sin Limousine kjøttrase, via Bergsmyrene gård på Kana som leverer det beste du kan få av økologiske biodynamisk dyrkede grønnsaker, NorgesChili med sine varmende retter, til Soppkompaniet og Grønn Lykke. Her finner du alt fra kjøtt via oster, bakverk, bør og frukt, fisk til vegetar / vegan. Alt pakket inn i en hyggelig atmosfære på tunet foran Heggedal Hovedgård, hvor det er cafebord med stoler blant utstillernes salgsboder.

Om kvelden lørdag 2 september blir det festmiddag basert på råvarer fra utstillerne;

– Vi starter kl 19:00 med New Orleans jazz taffelmusikk i Rødstua med en aperitiff fra Egge Gård
– Så fortsetter vi inn i Blåstua hvor forretten er Guttorm’s fiskesuppe basert på kveite fra Frøya Gourmet
– Hovedretten består av limousin ytrefilet fra Biffgården, med knasende sprø grønnsaker fra Bergsmyrene gård
– Til dessert serverer vi italiensk is fra Bakkal med Iseple fra Egge gård

Det selges egne billetter til festmiddagen. Besøk oss for nærmere info.

Dagspass koster kr 100,- mens festivalpass for begge dager koster kr 150,-. På inngangsbillettene trekkes det mange gevinster fra utstillerne. Ungdom / barn under 18 år har gratis adgang. For at du skal få en bedre opplevelse ved at vi kan forberede oss vil vi gjerne at du forhåndskjøper billetter her.

Besøk oss på

Hovedarrangør

Arrangør er Heggedal Hovedgårds Venner. Dersom du kjøper Festivalpass for begge dager for kr 150,- blir du også medlem av Heggedal Hovedgårds Venner, med en lang rekke fordeler etter hvert. Blant andre ting forbereder vi tidenes haloween-feiring for de små, julemarked på Hovedgården og andre arrangementer.

Men den største oppgaven vår er å sørge for at Heggedal Hovedgård får et skikkelig bergvarme-anlegg, slik at strømutgiftene ikke kveler driften av gården. Dette vil være et prosjekt til over 1 MNOK, hvor målet er å oppnå fullfinansiering i løpet av september i år.

Vårt forrige store løft var å prosjektere, finansiere og få installert et avansert brannslukningssystem basert på tåkespray for både å hindre at brann vil ødelegge den fredede gården med røtter tilbake til 1300-tallet og for at vannskader ikke skal ødelegge mer enn branntilløp. Derfor ble det et høytrykks tåkespray-anlegg hvor vann pumpes opp til 100 bars trykk og forstøves gjennom dysene i de enkelte rom, slik at en finfordelt vanntåke både kjøler ned branntilløpet og fortrenger fritt oksygen og derved kveler ilden, uten at massive vannmengder tømmes inn i rom med branntilløp. Dette anlegget ble installert for 2 år siden, og det er vi meget stolte av.

Og nå står altså bergvarme for tur, så bli med du også ved å mele deg inn i Heggedal Hovedgårds Venner. Forhåndskjøp festivalpass til kr150,-så blir du også medlem!QR kode Heggedal Hovedgårds Venner.png

Medarrangører

Vi takker våre medarrangører som stiller med mannskap som gjør at det store arrangementet lar seg gjennomføre

Sponsorer

Vi takker våre sponsorer;