MK «Terje» 100 år – nyåpning!

Lill-Karin Elvestad

Arrangør: Balsfjord fjordmuseum og våtmarkssenter

Sted: Balsfjord fjordmuseum og våtmarkssenter

Tid: Lørdag 10. september kl. 11:00-16:00

Universelt utformet: Nei

Båten MK «Terje» ble bygget lokalt i Balsfjord for akkurat 100 år siden. De siste 20 år har den stått på land som et viktig kulturminne, og nå er den pusset opp takket være fantastisk DRIVKRAFT hos en flott dugnadsgjeng.

Vi vil hylle de som har stått på, og ikke minst feire og markere at båten nå blir åpnet for publikum.

I samarbeid med Balsfjord og Malangen historielag, frivillige som bidrar på dugnad på båten, etterkommere av båtbyggeren og skipperen, samt øvrig publikum, vil vi markere at båten er nyrestaurert i en alder av 100 år.

Arrangementet vil vare en hel dag med ulike aktiviteter, og være en «velkommen om bord-dag» der museets og historielagets lokaler samtidig er åpne.

Det vil bli foredrag om båten, visning om bord, kulturelle innslag og offisiell re-åpning av «Terje».

Vi ønsker å fortelle om prosessen med restaureringa og legge til rette for kunnskapsoverføring om istandsetting og vedlikehold av trebåt. Det vil også bli fokus på viktigheten av frivillighet, og stands for å rekruttere venneforeninger og flere frivillige.

Samme dag åpner ei mini-utstilling om båtens historie inne i Fjordmuseets lokaler, og vi markerer også åpning av utstillinga «Tragedien i Vesterisen 1952».

Servering av kaffe, te, kake. Mulighet for grilling i bålpanne. Ved dårlig vær kan vi trekke inn i deler av arrangementet.

Hovedarrangør

Balsfjord fjordmuseum og våtmarkssenter

Medarrangører

Balsfjord og Malangen historielag