Møsbrømlefsa – ekte Sailtenkost

Foto: Lisa Grimstad

Arrangør: Bakstehuset på Nordnes

Sted: I Bakstehuset på Nordnes, Saltfjellveien 2201, 8255 Røkland

Tid: 2. september kl. 12.00-16.00

Universelt utformet: Nei

Lørdag 2. september blir det barnas dag i Bakstehuset. Da kan de fra 6 år og oppover være med å lage sin egen lefse.

Med årets tema «Levende Kulturarv» ønsker vi å sette fokus på kunnskapen og håndverket for å lage Møsbrømlefsa  Dette er en spesialitet i Salten i Nordland, som er en viktig del av vår identitet. Det er mye taus kunnskap mellom linjene i ei oppskrift. Dette er viktig kunnskap som er i ferd med å forsvinne. Skal vi gjøre noe med denne utviklingen må vi slippe barn og unge til å lære dem teknikken, tilegne seg kunnskapen for så å kunne videreføre denne viktige tradisjonen.

I gamle dager var det barna som hadde jobben med å kjevle deigen halvveis. De gamle bakstekjerringene skulle kjevle lefsene  videre til de ble i rett  størrelse. Vi har utviklet en mindre lefse som vi kaller «Den lille Møsbrømlefsa» som er lettere for barn å få til å lage, og som er på 25 cm i diameter. Dermed vil alle få muligheten til å prøve å kjevle, steike og tilslutt smake på det ferdige resultatet.

Vi vil ha små grupper på 6 stk. inne i bakstehuset av gangen, mens de som venter kan være utenfor å leke med ulike leker fra gamle dager. Å gå på stylter er noe som barn og unge liker å gjøre og dette vil være en av flere aktiviteter. Det kan komme flere overraskelser når programmet bli helt ferdig.

I fjor hadde ca. 20 barn på besøk og vi håper på enda flere i år!

Velkommen!

Hovedarrangør

Bakstehuset på Nordnes v/Lisa Grimstad

Medarrangører