Omvisning i Anno bevaringssenter – titt inn i Hedmarks skattkammer!

Grafikk som viser bilde av Anno bevaringssenter og tekst med informasjon om et arrangement 10. september 2023.

Anno museum

Arrangør: Anno bevaringssenter

Sted: Anno bevaringssenter - inngang via Anno Glomdalsmuseet

Tid: 10. sept. 11:00-14:00

Universelt utformet: Nei

Titt inn i Hedmarks skattkammer! Vi åpner Anno bevaringssenter for publikum i forbindelse med kulturminnedagene, og gir publikum en unik mulighet til å se hvordan vi tar vare på vår felles kulturarv.

I bevaringssenteret viser vi frem hvordan vi bevarer museumsgjenstandene fra Anno museums 29 museer. I bevaringssenteret får dere se hvordan vi konserverer, dokumenterer og bevarer museumsgjenstandene. Samtidig som vi gjør de mest verdifulle gjenstandene vi har i regionen tilgjengelige for publikum og forskere.

Vi tar dere med på en omvisning på 45 minutter i bevaringssenteret og magasinet (kjøp billett til ønsket starttidspunkt mellom kl. 11.00 og 13.00).

Kjøp billett her.

Oppmøte på Glomdalsmuseet, hvor du får en gratis kaffekopp i Kafé Anno ved framvisning av forhåndskjøpt billett. Billetten gir inngang på Glomdalsmuseet og Norsk skogmuseum hele dagen (kl. 10-16). Årskort gjelder ikke på omvisningene, da det er begrenset antall plasser. Ledsagerbevis gjelder (trenger ikke forhåndsbestille billett, bare møt opp).

Vårt dyktige fagpersonell vil demonstrere følgende temaer innen «Levende kulturarv» under omvisningen:
– Konservering viser frem en slede med info om kulturhistorisk kontekst og konservering.
– Dokumentasjon viser frem 3D-fotodokumentasjon med tilgjengeliggjøring.
– Bevaring viser frem emballeringsstasjon og viser hvordan vi skaper mikroklima for å bevare kulturarven etter god standard.

Velkommen til en titt inn i Hedmarks skattkammer!

Hovedarrangør

Logo Anno museum