Tradisjonsmatdagan – 10 års jubileum

Foto: Privat

Arrangør: Nordnes Kro og Camping AS

Sted: Nordneskroa, Saltfjellveien 2201, 8255 Røkland

Tid: Lørdag 9. og 10. september kl.13-18 begge dager

Universelt utformet: Nei

Tradisjonsmatdagan 2023 på Nordneskroa!

Arrangeres: Lørdag 9. og 10. september fra kl. 13-18 begge dager.

Tradisjonsmatdagan er et arrangement som Nordneskroa har arrangert siden 2011 for å holde gamle tradisjonsretter i hevd.
Når vi ser bort fra ombygging av kjøkkenet på kroa (2016) , og to år med pandemi (2020/21) med en buffét med de mest populære tradisjonsmatrettene, har vi 10 års jubileum i år.

Tema for årets Kulturminnedager er «Levende Kulturarv», som også vil være vårt tema i år under jubileumsåret vårt. Vi setter fokus på kunnskap og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår.

Tidligere har vi hatt ulike tema som: «Retter som er i ferd med å bli glemt», «Lefser med fokus på møsbrømlefsa», «Med Smak av 1814- 200 års jubileum», «Mat fra krigens dager», «Juletradisjoner i Salten», «En hyllest til hele Norges matmor», «Kortreist mat» og «Skogens og fjellets skattkammer!». Vi har hatt flere gjestevisitt med lokale produsenter, og mange gode hjelpere som bidrar. Dette er en dugnad som krever masse ressurser, kompetanse og ildsjeler som bidrar til å få fram tradisjonsmat. I tillegg utvikles nye produkter basert på kortreist og lokale råvarer.

Hele programmet vil bli offentliggjort så snart dette foreligger.

Velkommen!

 

Hovedarrangør

Medarrangører