Vasshjulet brenner!

Arrangør: Lørenskog hus/Lørenskog kommune Kultur

Sted: Vasshjulet på Losby

Tid: 2.-3. september kl. 20.00-22.00

Universelt utformet: Nei

En musikalsk røverhistorie av Finn Evensen og Ola Beskow, med Espen Beranek Holm i teten for et ensemble med 14 sangere og fire musikere!

Kl. 20.00 Servering i regi av Losby Gods, musikk
Kl. 20.30 Forestilling
Kl. 22.00 Slutt

Sted: Vasshjulet på Losby* – se praktisk info om parkering og tilgjengelighet nederst på siden

 «Vasshjulet brenner!» er intet mindre enn et nyskrevet musikkteater, som både handler om, og fremføres på, en av Lørenskogs mest kjente kulturminner – det gamle Vasshjulet på Losby. Den profilerte sangeren og skuespilleren Espen Beranek Holm spiller en av de ledende rollene i et ensemble med totalt 14 sangere og fire musikere.

Forfatter og komponist Finn Evensen har latt seg inspirere av en historisk brann ved saga i 1863, og vevd sammen en røverhistorie som alle kan kjenne igjen seg i, men ingen kan tro på. Lørenskog hus’ egen regissør Ola Beskow knytter sammen trådene, og lover at det blir voldsom dramatikk og hjertevarm kjærlighet.

I forestillingen møter vi Andreas Steinbråtan, en skarp, hissig og visjonær sagverksarbeider, som forelsker seg i godseierens datter, Sofie. Han er også en som klager høylytt på de dårlige arbeidsforholdene ved saga, og mener at godseier Johan Juell burde gjøre noe med det. Men akkurat når kampen for forbedringer er i ferd med å begynne, så tar hele saga fyr og brenner ned til grunnen.

Spørsmålet er hvem det er som har satt fyr på den? En gnien, tidligere adelsmann oppe på godset, svensken Lorentz Liljencrantz, skylder på Andreas. Men kan det være fordi han også er forelsket i Sofie? Dramatikken øker, og jakten på den skyldige fortsetter.

Forestillingen passer for alle aldre!

*Praktisk info: Fra utfartsparkeringen på Losby og parkeringen ved skytebanen er det omtrent 2 km til Vasshjulet, en fin gåtur som tar ca. 20 minutter. Etter forestillingen vil veien være markert med fakler. Ta kontakt med billettluken i Lørenskog hus (Telefon 400 22 953 hverdager fra 10-15) om du av helsemessige årsaker har behov for transport til og fra Vasshjulet, så vil vi legge til rette for dette.

Forestillingen spilles utendørs, så kle deg etter været. Det blir unummererte sitteplasser i amfiet og på stoler. Egne stoler og paraplyer kan ikke medbringes.

Det er servering ved Vasshjulet de siste 30 minuttene før forestillingsstart. Det er Losby Gods som står for dette, og de tilbyr:
Bakte poteter med tilbehør
Pølser med tilbehør
Kaffe/te, mineralvann, øl og vin
Sjokolade og potetgull.

Det vil også være mulig å komme inn på godset og spise 2- eller 3-retters middag før forestilling, kontakt hovmester på mail: hovmester@losbygods.no eller telefon 67 92 33 11 (08-16.00 på hverdager)

Hovedarrangør

Sponsorer

Viken fylkeskommune