Vern gjennom bruk- Kulturminnedagen på Karmøy

Arrangør: Karmøy kommune, Fortidsminneforeningen avd. Haugalandet, Foreningen Gamle Skudeneshavn, Skudenes historielag, Håndkraft- forum for tradisjonshåndverk på Haugalandet

Sted: Skudeneshavn

Tid: 14. september

Universelt utformet: Nei

Velkommen til Kulturminnedagen i Karmøy 2019!

I år er Skudeneshavn vår base for kulturminneopplevelser gjennom en hel dag. Byen er nylig fredet som kulturmiljø og er  et godt utgangspunkt for temaet for årets kulturminnedager. Vi har fått på plass et bredt samarbeid og ønsker  å tilby en opplevelsesrik dag i Skudeneshavn. Denne dagen vil vi åpne mange av byens bygninger og tilby ulike aktiviteter for både store og små!

Vi er så heldige å få besøk av «oppfinneren» Erik Alfred Tesaker, kjent fra NRK. Han skal holde foredrag som kretser omkring temaet «vern gjennom bruk».

Stikkord for vår kulturminnedag er «opplevelse, deltakelse, gjenbruk og nysgjerrighet».

Barn og unge skal ha et særlig fokus under vår kulturminnedag. For hver av medarrangørene finnes et tilbud til de yngre.

Råseglarlaget stiller med robåter, i det antikvariske verkstedet kan barn få bruke hammer og spiker, husflidlaget har håndarbeidsaktiviteter, det er åpen dag på museet med egne aktiviteter for barn. Videre er familierebusen «Eventyrjakten i Gamle Skudeneshavn» tilgjengelig, det samme er appen «Tilbakeblikk» som tar deg med på en reise tilbake i tid.

Byens kafeer holder åpent og vi håper på et yrende liv i gatene!

Vi ser frem til en spennende dag med fokus på historie, bygningsarv og gjenbruk.

Trykk her for å se plakaten for Kulturminnedagen i Karmøy 2019