wikimedia
Arrangør: Helgeland Museum, Folkeakademiet, Nesna voksensopplæring
Sted: museet
Tid: 6.-11. september
Universelt utformet: Nei
World wide bread – et prosjekt om brød og kultur
Over store deler av verden spises brød. Det er bakt av mel fra korn, men kornsorter, andre ingredienser, fremgangsmåte, tilbehør m.m. varierer over et vidt spenn. Likevel finner vi mange fellestrekk mellom brød fra ulike kulturer, regioner, steder, land og nasjoner. Noen nasjoner, bygder og familier eller personer har sine spesialiteter. Andre brødsorter lages likt over store deler av verden. På Nesna bor folk fra minst 20 ulike nasjoner. I forbindelse med kulturminnedagene i uke 36 baker vi på åtte kurs forskjellig brød på museet på Nesna. Alle de 10 kursholderne er bosatt her. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Folkeakademiet Nesna og kommunens voksenopplæring. Det er støttet økonomisk av Kulturvernforbundet. Kursene er gratis, men påmelding til tlf. 95472260 anbefales siden antall plasser er begrenset. Lørdag 11. september kl. 11-14 har vi åpent, og serverer smaksprøver på alle brødene.