Rekordmange kulturminnedagsarrangement

Årets kulturminnedager førte til stort engasjement og mobilisering landet rundt med hele 370 forskjellige arrangement. Aldri før har Kulturminnedagene i Norge hatt så stor oppslutning.

19.09.2023

Det er i år 30 år siden Kulturminnedagene ble arrangert i Norge for første gang, og de tradisjonelle dagene i september blir stadig mer populære. Etter et par magre pandemi-år var årets deltagelse rekordstor. Hele 370 forskjellige kulturminnedagsarrangement ble gjennomført i løpet av kulturminnedagsuken, og dette er ny rekord.

«Det er utrolig gledelig å se et så stort engasjement for disse dagene og arrangementene over hele landet, og at det er så mange dyktige lag, foreninger, museer og andre miljøer som ønsker å benytte seg av dagene for å vise frem viktige deler av lokal historie, tradisjoner og kulturarv» sier en stolt generalsekretær i Kulturvernforbundet, Toril Skjetne.

Kulturminnedagene ble avholdt i perioden 2. -10. september med temaet «Levende kulturarv», med arrangementer fra Flekkefjord i sør til Porsanger i nord.

For kort tid siden ble Kulturminnedagene tildelt 7,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til videreføring av prosjektet «MIN Kulturminnedag – mangfold og inkludering i nærmiljøet». Dette betyr at Kulturminnedagene vil fortsette å vokse i omfang de neste årene, og sørge for at det blir enda flere arrangement og at enda flere får deltatt i lokale kulturvernaktiviteter.

Vi gleder oss allerede masse til neste års kulturminnedager, og kan allerede nå avsløre at neste års tema får tittelen «Spor, nettverk og forbindelser». Kulturminnedagene i 2024 går av stabelen i perioden 31. aug.- 8. sept.