Kulturminnedagene 2020 utvides

Som følge av korona-utbruddet gjør vi noen endringer på årets kulturminnedager. Bli med å feire vår fantastiske kulturarv denne høsten!

26.03.2020

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 50.000 besøkende rundt om i landet hvert år. Kulturminnedagene arrangerers av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven. Alle kan bli med på markeringen!

Som en konsekvens av korona-utbruddet så vil årets kulturminnedager bli utvidet til å gjelde hele høsten 2020. Dette for at flest mulig kan planlegge og delta på spennende arrangementer i sitt lokalmiljø. Til vanlig arrangeres kulturminnedagene den andre uken i september, men i år utvider vi denne perioden til å gjelde hele høsten 2020.  

Vi ønsker å feire den spennende kulturarven vi har rundt oss og oppfordrer alle arrangører til å tenke kreativt for å få til gode og trygge kulturminnedagsarrangement.

Her er noen tips om hvordan du allerede nå kan planlegge årets kulturminnedagsarrangement:

  • Finn en dato i løpet av høsten som passer godt med typen arrangement.
  • Finn samarbeidspartnere og start planleggingsmøter via telefon/skype/facetime etc.
  • Lag en «plan B» med en alternativ dato som er senere enn den planlagte datoen, og tenk igjennom hva som skal til dersom du må utsette arrangementet
  • Dersom du bestiller varer/tjenester av eksterne leverandører som skal benyttes til arrangementet, sørg for å avklare avbestillingsmuligheter og frister.
  • Bruk fantsien og kreativiteten. I disse tider lar vi oss inspirere av digitale omvisninger og historiefortellinger, balkongkonserter, livesendinger i sosiale medier osv. Hva med å arrangere et digitalt kulturminnedagsarrangement i år?

Vi kommer til å dele tips og inspirasjon i sosiale medier og på hjemmesiden, så følg gjerne kulturminnedagene på Facebook og Instagram.  Og send oss gjerne innspill, tips eller spørsmål!

La oss sammen feire den fantastiske kulturarven vår!

Påmeldingen til kulturminnedagene er allerede åpen. Husk at du til en hver tid kan endre og oppdatere ditt arrangement

Kultuminnedagprisen 2020: Kulturminnedagsprisen deles i år ut i desember, og for å bli vurdert til denne prisen må du ha gjennomført eller registrert arrangementet innen 1. desember 2020. Les mer om kulturminnedagsprisen her