Dette er de nominerte til kulturminnedagsprisen 2022

Fem fantastiske kulturminnedagsarrangement er nominert til prisen som har en verdi på kr. 50 000,-

24.08.2022

(Bilde: Styreleder i Kulturvernforbundet Jørn Holme deler ut kulturminnedagsprisen til fjorårets vinner på Finnskogen natur- og kulturpark)

De årlige Kulturminnedagene markeres i perioden 3. – 11. september 2022 med over hundre forskjellige arrangementer over hele landet. I år markeres Kulturminnedagene som en del av Frivillighetens år 2022. Gjennom temaet «Drivkraft» vil festivalen løfte frem og feire det lokale engasjementet og arbeidet som frivillige aktører legger ned for å holde kulturarven levende.

Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven.

Kulturvernforbundet har det koordinerende ansvaret for Kulturminnedagene, og deler hvert år ut kulturminnedagsprisen til den arrangør eller arrangement som best formidler og tilgjengeliggjør kulturarven for allmennheten, og bidrar til å skape forståelse og engasjement for kulturarv og historie.

Årets kulturminnedagspris er på kr. 50 000,- og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Vinneren av prisen vil bli offentliggjort løpet av kulturminnedagsuken.

Styret i Kulturvernforbundet har valgt ut fem kandidater til årets kulturminnedagspris, blant over hundre registrerte arrangement (så langt).

«Jeg er dypt imponert over den gløden og engasjementet som blomstrer opp hvert år under Kulturminnedagene. Det er så utrolig mange ildsjeler og frivillige over hele landet som brenner for å vise frem og formidle lokal kulturarv og historie, noe disse fem kandidatene er fantastiske eksempler på» sier styreleder i Kulturvernforbundet, Jørn Holme, og ønsker de fem kandidatene lykke til med gjennomføringen av årets kulturminnedager.

De fem nominerte til årets kulturminnedagspris er:

  • Oslo maritime kulturhavn for arrangementet «Akershusstevnet»

Les mer om arrangementet her

  • Balsfjord og Malangen historielag for arrangementet «Kulturminnedagene i Balsfjord»

Les mer om arrangementet her

  • Voss kunst og kultur for arrangementet «Me takkar varmt for da dei gamle gav»

Les mer om arrangementet her

  • Nes bibliotek, Nes kommune og Raumnes historielag for arrangementet «Poesi og poteter»

Les mer om arrangementet her

  • Nærøysund kommune m. mange lokale aktører for arrangementet ”Kulturminnedagene i Nærøysund”

Les mer om arrangementet her