Dette er de fem nominerte til Kulturminnedagsprisen 2021

Kulturminnedagene 2021 går av stabelen i perioden 4.-12. september med over hundre forskjellige arrangement over hele landet. Styret i Kulturvernforbundet har nominert fem kandidater til årets kulturminnedagspris.

26.08.2021

Bilde: Fra kølbrennardagen i Nørdalen natur- og kultursti (foto: Solrun Ryen)

«Jeg er dypt imponert over den gløden og engasjementet som blomstrer opp hvert år under Kulturminnedagene. Det er veldig mange ildsjeler over hele landet som brenner for å vise frem og formidle lokal kulturarv og historie, noe disse fem kandidatene er fantastiske eksempler på» sier styreleder i Kulturvernforbundet, Jørn Holme om årets nominerte til kulturminnedagsprisen.

De årlige Kulturminnedagene avholdes i perioden 4. – 12. september 2021 med over hundre forskjellige arrangementer over hele landet. Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival og arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle den lokale kulturarven og historien om hjemstedet sitt.

Kulturvernforbundet har det koordinerende ansvaret for Kulturminnedagene, og deler hvert år ut kulturminnedagsprisen til den arrangør eller arrangement som best formidler og tilgjengeliggjør kulturarven for allmennheten, og bidrar til å skape forståelse og engasjement for kulturarv og historie.

Årets kulturminnedagspris er på kr. 50 000,- og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Vinneren av prisen vil bli offentliggjort i løpet av kulturminnedagsuka.

De fem nominerte til årets kulturminnedagspris er:

  • Finnskogen Natur- og kulturpark for arrangementet «Møte med en fremmed kultur»

Les mer om arrangementet her

  • Kunstvandring Voss for arrangementet «Den nye og gamle tida møtes»

Les mer om arrangementet her

  • Holmestrand kommune for arrangementet «Kulturminnedagene i Holmestrand kommune»

Les mer om arrangementet her

  • Nørdalen Natur- og Kultursti for arrangementet «Smiedagan 2021»

Les mer om arrangementet her

  • Helgeland museum avdeling Træna for arrangementet «Kulturminnedagene på Træna»

Les mer om arrangementet her