Kulturarvkonferansen 2023

Kulturvernforbundet og Riksantikvaren ønsker deg hjertelig velkommen til årets konferanse hvor vi har fått på plass et rikholdig og spennende program under temaet «Levende kulturarv».

Årets utgave av Kulturarvkonferansen blir avholdt på SALT (ved Langkaia) i Oslo fredag 22. september og på Ridehuset scene (ved Akershus festning) lørdag 23. september.

Lørdag 23. september kommer Are Sende Osen til Kulturarvkonferansen for å fortelle høydepunkter fra suksess-podkasten Kongerekka.

Kongerekka er historien om alle de norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det – bokstavelig talt – slag i slag. Dette er vår Game of Thrones – fra virkeligheten! For historia om de norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag – bare ikke riktig så mange drager. Selv om stoffet presenteres på uhøytidelig og underholdende vis, stemmer det Are forteller. Stoffet er blitt gjennomgått av professor i historie ved NTNU som har dobbeltsjekka at alt går riktig for seg.

I tillegg til dette har vi mange spennende innledere og underholdning fra et bredt og levende kultuarvfelt:

  • Reperbaneprosjektet i Tønsberg – Møt Arne Steinsbø fra Loggen kystlag som fortelle rom det fantastiske prosjektet som snart ferdigstilles.
  • Bli med på stavkirkesafari med døvblinde Tare Teksum som har syklet til samtlige av landets 28 stavkirker.
  • Med hest og slede til Rørosmartnan. Bli med Dalarnas Femund Forkörarförening på den lange historiske ruten fra Falun til Røros.
  • Bli kjent med de jødiske veiviserne som formidler jødisk tradisjon, kultur og historie til skoleelever.
  • Bli med på seilas med DS Hestmanden – et flytende krigsseilermuseum

+ mye mer

Last ned hele programmet til konferansen her (pdf)

 

KJØP BILLETT TIL KULTURARVKONFERANSEN HER (TICKETCO)

 

 

Sagt om konferansen:

Simen Bjørgen (Direktør, Kulturminnefondet):

«Så fort datoen for Kulturarvkonferansen vert kjent, reserverer eg tidspunktet i min kalender. Dette er av årets viktigaste møteplassar, der eg trefferkolleger som representerer 300.000 medlemmar over heile landet. Mange av desse er frivillige eldsjeler som bidrar til bevaring og istandseting av viktige kulturminne over heile landet.»

 

Merethe Offerdal Tveit (Filmskaper, www.lokalfilm.com):

«Når ein sit på kvar si lita øy eller fjellbygdi dette vidstakte landet og forskar og formidlar kulturarven vår, er kulturarvkonfernasen eit utruleg kjekt arrangement der vi engdeleg kan møtes, få masse fagles inspirasjon og der ein kan knytte nye viktige kontaktar og finne framtidige samarbeidsprosjekt.»

 

Kjetil Landrog (Generalsekretær, Arkivforbundet):

«For oss fra arkivsektoren er det flott å oppleve hvor seriøst Kulturvernforbndet tar bevaring av vår felles historie, og hvordan Kulturarvkonfernasen klarer å løfte problemstillinger som gjør at det er en konfernase en ikke kan gå glipp av.»